2016. Nauji leidiniai mokiniams ir tėvams

Lošimų priežiūros tarnyba prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – Priežiūros tarnyba) nuo 2004 metų vykdo prevencinę azartinių lošimų programą, kurios pagrindinis tikslas - apsaugoti asmenis, turinčius problemų dėl azartinių lošimų.


Nuo 2009 metų Priežiūros tarnyboje pradėjo dirbti du emocinės paramos specialistai, kurie ne tik priima prašymus dėl savanoriško savęs apribojimo nuo azartinių lošimų, bet ir teikia konsultacijas lošėjams bei jų artimiesiems probleminio lošimo srityje, šviečia visuomenę dėl azartinių lošimų keliamos žalos, leidžia prevencinius lankstinukus. Per visą šį laikotarpį buvo pastebėta, kad padaugėjo prašymų iš asmenų, kurie teigia pradėję lošti paauglystės laikotarpiu. Daugelis lošiančiųjų minėjo, kad nežinojo apie azartinių lošimų sukeliamą žalą, neturėjo galimybių kalbėtis su tėvais, o ir patys tėvai jautėsi nekompetentingi kalbėtis apie minimą problemą su savo vaikais.

Reaguodama į šią situaciją Priežiūros tarnyba, bendradarbiaudama su Vilniaus priklausomybės ligų centru, parengė informacinius bukletus „Probleminis lošimas. Tai būtina žinoti kiekvienam“ ir „Azartiniai lošimai. Ką svarbu žinoti paauglių tėvams“. Bukletai parengti remiantis užsienio psichinės sveikatos specialistų straipsniais, įžvalgomis, rekomendacijomis.  Priežiūros tarnybos manymu, šie bukletai padėtų tėveliams labiau suprasti azartinių lošimų keliamus pavojus bręstančiai paauglio psichikai.

„Probleminis lošimas. Tai būtina žinoti kiekvienam“

„Azartiniai lošimai. Ką svarbu žinoti paauglių tėvams“