2011-05-27. VRM padėka mokyklai

padeka
Gegužės 27 d. Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) paskelbti ir vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio padėkomis apdovanoti Nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų (programų) konkurso nugalėtojai. Šiais metais mūsų mokyklos projektas „Mentorystė“ apdovanotas paskatinamąją premija.

Konkurso laimėtoju tapo ir pagrindine premija apdovanotas Vilniaus Simono Daukanto pagrindinės mokyklos projektas „Aš noriu. Aš būsiu“

„Šis konkursas – ne tik Jūsų nuopelnų pripažinimas, tačiau ir priminimas mums, jog Lietuvoje žmonės, o ypač jaunoji karta, yra aktyvūs ir pilietiški“, - apdovanodamas projektų rengėjus sakė vidaus reikalų ministras R. Palaitis.

Jau šeštąjį kartą VRM organizuojamo konkurso temos šiemet buvo dvi: viešosios tvarkos ir gyventojų saugumo užtikrinimas bendradarbiaujant suinteresuotiems partneriams bei vaikų ir jaunimo informuotumo apie socialines grėsmes didinimas ir šių grėsmių prevencija. Iš viso konkurse dalyvavo 34 projektai.

Tęstiniu prevencijos projektu „Mentorystė“ siekiama daugelyje pažangių Vakarų valstybių paplitusiu prevencijos metodu stabdyti alkoholio, tabako ir narkotikų vartojimą, skatinti vaikų ir jaunimo gerovę bei sveiką gyvenseną, vystyti verslo pasaulio ir mokyklų bendradarbiavimą, skirtingų kultūrų ir kartų bendravimą bei skatinti pozityvių socialinių ryšių atsiradimą.