2016. Netradicinė anglų kalbos pamoka

Oksana1netradicineanglukpamoka20161

2016 m. lapkričio 28 – gruodžio 2 dienomis gimnazijoje vyko prevencinė veiksmo savaitė „Sveika, saugi, patraukli mokykla“. Viena iš šiai savaitei skirtų veiklų buvo netradicinė anglų kalbos pamoka, vedama visiems devintokams.
Oksana7netradanglkpam20161

 

2016 m. gruodžio 1 d. I h klasės mokiniams vyko anglų kalbos pamoka sveikatos tema, kurią vedė ketvirtokai. Pamoka buvo netradicinė, jos tikslas buvo ne tik praplėsti anglų kalbos žinias, bet ir sužinoti esminius faktus apie kiekvienam žmogui tikrai svarbų dalyką – sveiką gyvenseną.

Iš pradžių aptarėme, kokius produktus reiktų vartoti, o kokių – vengti, kad būtų išlaikytas sveikos mitybos balansas. Tada pamokos vedėjai pasakojo, kokiais būdais galima pagerinti savo fizinį bei protinį pajėgumą, kaip išvengti paauglius dažnai kamuojančios problemos - nuolatinio nuovargio. Tai iš tiesų aktuali tema, kadangi dauguma paauglių jaučia nuolatinį jėgų stygių, vangumą. Kai buvo dėstoma apie nuovargio išvengimo priemones, buvome gerokai nustebę. Pasirodo, netgi tokie veiksniai kaip namų darbų darymas miegamajame kambaryje ar pastovus bei dažnas žinučių tikrinimas telefone  gali sukelti nuovargį.

Galiausiai klausėmės apie su mityba susijusias ligas – anoreksiją ir bulimiją, kurių ištakos yra psichologinės priežastys. Žiūrėjome vaizdo įrašą, kuriame buvo pasakojamos dviejų šiomis ligomis sirgusių žmonių istorijos, jų išgyvenimai, buvo paaiškinta, kodėl jie susirgo, ką jautė ir kaip jiems pavyko išsikapstyti iš ligos gniaužtų.

Pamoka buvo išties įdomi ir naudinga. Jos metu ne tik sužinojome daug aktualios informacijos apie sveikatą, bet ir praplėtėme savo anglų kalbos žodyną, išmokome naujų terminų.

Žurnalistų būrelio narys Dominykas Žvinakevičius, 1h

 

 

 

 

 

.