2020-04-03. Skaitymo ir kitos naudingos nuorodos

Skaitmeninės knygos čia: https://vyturys.lt/kodas/corona
Garso knygos čia: http://bit.ly/vyturioknygos

Kviečiame užsukti į portalą ibiblioteka.lt, kur galite skaityti elektronines knygas. Prisijungti prie portalo su LIBIS skaitytojo pažymėjimu.

EBSCO Publishing  Tai viso teksto mokslinių straipsnių 10 duomenų bazių paketas socialinių, humanitarinių, medicinos, technikos mokslo sričių tema anglų ir kt. kalbomis. Nuotoliniam prisijungimui reikia slaptažodžio, rašykite el. paštu infoteka@amb.lt.

Mykolo Romerio universiteto elektroninės knygos  Mykolo Romerio universiteto elektroninių knygų portalas humanitarinių, socialinių, tiksliųjų mokslų temomis.

Mykolo Romerio universiteto mokslo žurnalai Informacijos ištekliuje rasite straipsnius įvairiomis temomis iš vienuolikos MRU leidžiamų mokslo žurnalų.

Lituanistika Humanitarinių ir socialinių mokslų tyrimai, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.

Eur-Lex 24 oficialiosiomis ES kalbomis suteikiama nemokama prieiga prie Europos sąjungos teisės dokumentų.

EPaveldas Bibliotekų, archyvų ir muziejų skaitmeninto kultūros paveldo duomenų bankas, kuriame sukaupta vertingų senųjų knygų, laikraščių, dailės kūrinių, rankraščių, bažnytinių metrikų, garso įrašų ir lietuvių literatūros klasikos kūrinių.

Prisijungusi.lt galima rasti daug mokymo medžiagos apie informacinį raštingumą. 

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka http://www.epaveldas.lt

Kitos galimybės plėsti akiratį būnant namuose

Limis – tai integrali Lietuvos muziejų informacinė sistema, kitaip sakant – muziejus Jūsų namuose.

Nemokamos audioknygos – galimybė klausytis 78 nemokamų audioknygų.

Ebiblioteka – tai Ugdymo plėtotės centro platforma, kurioje rasite nemokamų knygų mokiniams.

LRT pristato: skaityti galima ir ausimis – 20 knygų, tekstų garso įrašų.

Kinofondas – lietuviškų filmų archyvas. Daug filmų galima žiūrėti nemokamai.

Eksponatai, kuriuos verta pamatyti – Lietuvos muziejuose sukaupti ir saugomi vertingi ir įdomūs eksponatai. 

Virtuali paroda „Lietuvos muziejų lobiai“ – Lietuvos muziejai pristato savo reprezentatyviausius eksponatus.

Vaizdo pamokos – nemokamos inovatyvių Lietuvos mokytojų sukurtos vaizdo pamokos.

VilniusGo – tekstai apie kultūrinius, istorinius ir gamtinius Vilniaus miesto objektus.

pakartot.lt – muzika ir ne tik! Paspaudę nuorodą išgirsite Aido Giniočio skaitomas pasakas, o paieškos sistemoje galite rasti daugybę kitų įdomių audio failų.

Lietuvos nacionalinės filharmonijos televizija – klasikinės muzikos koncertai jūsų namuose.

Valstybinis Šiaulių dramos teatras – sekite teatro Facebook paskyrą, kurioje aktualiausios naujienos apie gyvai internetu transliuojamus spektaklius.

Žmonės Cinema namų kino platorma – kino teatras internete (tiesa, už filmo bilietą gali tekti šiek tiek susimokėti).

vaizdopamokos.lt – vaizdo įrašai moksleiviams arba suaugusiems, kurie nori atnaujinti/papildyti savo žinias. Puiki galimybė mokytis nuotoliniu būdu.

Knygos.lt

Elektroninis knygynas knygos.lt siūlo ir nemokamų el. knygų. Tarp jų  rasite ir programinės literatūros – Šatrijos Raganos „Sename dvare“, J. Tumo–Vaižganto „Dėdės ir dėdienės“, Donelaičio „Metai“ ir kt.

Apple books

Naudojantys Apple įrenginius (iPhone, iPad, Macbook kompiuterius) elektronines knygas gali parsisiųsti iš ibooks store. Dalis Apple pasiūlos – nemokamos elektroninės knygos. Tarp jų – Šatrijos Raganos „Irkos tragedija“, L. Tolstojaus „Ana Karenina“ (anglų k.), G. Orwell „1984“ (rusų k.) ir kt.

Project Gutenberg

Skaitantys angliškai (o taip pat prancūziškai, itališkai ir kt. kalbomis) gali džiaugtis Project Gutenberg nemokamų elektroninių knygų kolekcija. Čia rasite gausybę knygų, nuo Homero „Odisėjos“ iki A. Christie Erkiulio Puaro nuotykių.

Spotify

Audioknygos mėgstantiems skaityti anglų kalba. Čia – ir J. Austen „Puikybė ir prietarai“, M. Tveno „Heklberio Fino nuotykiai“, ir F. H. Burnett „Paslaptingasis sodas“.

Instagram stories

Neįtikėtina, tačiau knygas galite skaityti net Instagrame. Niujorko viešosios bibliotekos projektas „Insta Novels“ sukūrė iliustracijas, muziką ir specialių apipavidalinimą tokiems kūriniams kaip L. Carroll „Alisa Stebuklų šalyje“, F. Kafka „Metamorfozė“ ir Č. Dikensas „Kalėdų giesmė“ ir perkėlė juos į Instagram istorijas. Šių knygų (anglų k.) ieškokite skiltyje Highlights.