2019-11-29. Viktorina „Ką žinome apie Lietuvos valstybės sienos apsaugą“

   Šią savaitę Vilniaus Pilaitės gimnazijoje įvyko viktorina „Ką žinome apie Lietuvos valstybės sienos apsaugą“. Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai kartu su Vilniaus Pilaitės gimnazijoje organizavo viktoriną, kurioje net 5 gimnazijų vyresniųjų klasių mokiniai varžėsi protų kovose, kuriose galėjo parodyti savo žinias apie Lietuvos Valstybės sienos apsaugą.
   Viktorinoje dalyvavo  mokiniai iš Vilniaus Pilaitės, Vilniaus Jono Pauliaus II, Vilniaus rajono Eitminiškių gimnazijų, Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos ir Vilniaus statybininkų rengimo centro. Viktorinos tikslas – skatinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnų ir mokyklų bendruomenių bendradarbiavimą, gerinti VSAT įvaizdį, populiarinti pasieniečio profesiją ir teikti informaciją apie galimybes ją įgyti, stiprinti mokyklų auklėtinių ir kitų asmenų įtraukimo į nusikalstamas veikas prevenciją, organizuoti mokinių neformalų švietimą ir popamokinį užimtumą.

10-ųjų klasių mokiniai, nusprendę dalyvauti viktorinoje, analizavo metodinę medžiagą, įstatymus, reglamentuojančius ginklų panaudojimo taisykles, pasienio kontrolės punktų veiklą.
Reportažas V. Ratiukienės