2019-11-26. Kariuomenės diena gimnazijoje

   2019 metų lapkričio 26 dieną, minint Lietuvos kariuomenės dieną, į Vilniaus Pilaitės gimnaziją  atvyko  Vilniaus Regioninio karo prievolės komplektavimo skyriaus specialistai. Vyko renginys „Kariuomenės diena mokykloje“.

   Gimnazijos vienuoliktokai  turėjo galimybę susipažinti su krašto gynybos veikla bei funkcijomis. Vyko paskaitos, kurių metu moksleiviams buvo pristatytos karjeros galimybės kariuomenėje, išdėstytos teorinės žinios apie pareigą ir galimybes atlikti karo prievolę bei atsakyta į įvairius moksleiviams iškilusius klausimus.

   Gimnazistai praktiškai sudalyvavo rikiuotėje. Sporto salėje susidorojo su jiems mestu iššūkiu - susiburti į komandas ir lenktyniauti įveikiant estafetes. Estafetės buvo parengtos pagal kasdieninę karių rutiną ir pareikalavo ypatingo komandinio darbo, ryžto, susikaupimo bei fizinės ištvermės.

    Moksleiviai neliko abejingi ir kariuomenės ginkluotės ekspozicijai, kurioje turėjo galimybę pamatyti įvairių ginklų modelius, sužinoti apie jų priešistorę bei reikšmingumą kariuomenėje.

   „Kariuomenės dienos mokykloje“ jau tampa tradiciniu gimnazijos renginiu – šiemet organizuota antrus metus.







Renginį organizavo A. Čiupkovienė