2019-09-26. Pažindami stiprėjame



Sportavimas, reguliari mankšta, laiko leidimas gamtoje bei gryname ore yra veiksmingiausiais būdas puoselėti sveikatą, protinę pusiausvyrą ir bendrą savijautą. Pilaitės gimnazijos kūno kultūros mokytojos, savo vykdomais renginiais siekia, kad kūno kultūra ir sportas taptų svarbiu kiekvieno žmogaus gyvenimo būdu: skatina bendruomenę sportuoti, rūpintis fiziniu aktyvumu, leisti laiką gryname ore, gražiose ir įdomiose Vilniaus apylinkėse, bendrauti tarpusavyje ir turiningai leisti laisvalaikį, kad mokiniai daugiau praleistų laiko kartu.

Vasaros stovykla skirta mokiniams užsiimantiems netradicinėmis sporto šakomis bei programų „Vyresnysis draugas“, „Mentorystė“ savanoriams. Visus mokslo metus programos skirtos socialinės atskirties, patyčių ir agresyvumo mažinimui tarp mokinių, aktyviam laisvalaikio leidimui, fizinės sveikatos stiprinimui.  Programa buvo skirta ne tik turiningam, organizuotam moksleivių laisvalaikiui, bet ir buvo vykdomi socialiniai – psichologiniai užsiėmimai, lankomasi įstaigose vykdančiose savanorišką veiklą. 

Įgyvendinant programos „Pažindami stiprėjame“ veiklas mokiniai lankėsi vandens parke  Druskininkuose, „Uno“ nuotykių parke, žaidė tinklinį Smėlio arenoje, išbandė alpinizmo sienelę ir kitus aktyvius užsiėmimus.

Veiklos finansuojamos iš Vilniaus m. savivaldybės Vaikų vasaros poilsio lėšų.

Reportažas V. Ratiukienės