2018-11-12. Tuk tuk, širdele, -būk sveika!








2018 m. lapkričio 12 d. Lietuvos intensyviosios kardiologijos ir skubiosios medicinos asociacija Vilniaus Pilaitės gimnazijoje organizavo renginį ,,Tuk tuk širdele, būk sveika!“. Renginys prasidėjo mokomąja mankšta. Pratimai skirti pailsėti ir pajudėti , todėl kad yra labai svarbu pajudinti sustingusius raumenis ir sąnarius, suaktyvinti kraujotaką.

Pasimankštinę mokiniai klausėsi  paskaitos ,,Širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksniai. Kaip jų išvengti?“. Jos metu mokiniai sužinojo apie širdies ir kraujagyslių ligas ir ką reikia daryti, kad šių ligų išvengtume. Po paskaitos buvo organizuota viktorina ,, Aš rūpinuosi savo širdimi“ . Mokiniai atsakinėjo į klausimus remdamiesi žiniomis, kurių įgijo paskaitos metu. Viktorinos nugalėtojas buvo apdovanotas žingsniamačiu.  Juo tapo 2 d klasės mokinys Edgaras Stančius.  Po viktorinos mokiniams atlikti  širdies ir kraujagyslių rizikos veiksnių matavimai: kūno masės indekso, kūno sudėties, arterinio kraujospūdžio.

Į renginį atvyko ir Lietuvos intensyviosios kardiologijos ir skubiosios medicinos asociacijos prezidentas, kardiologas  prof. Pranas Šerpytis, kuris sakė, kad reikia kuo anksčiau pradėti formuoti tinkamą požiūrį į savo sveikatą. Šiuolaikinės technologijos, užimtumas mokykloje, popamokinė veikla – visa tai lemia, kad  moksleiviai apie 7,5 val. praleidžia sėdėdami, todėl šiame laikmetyje labai svarbu nepamiršti fizinio aktyvumo, jo svarbos.

Pradėti sveikai gyventi niekada nėra vėlu.

 2018-11-26 vyko projekto II dalis. Mokiniai mokėsi pradinio gaivinimo pagrindų.




Reportažas Laimos Juškevičienės