2012. Mokinių atsiliepimai apie kelionę

Man labai patiko kelionė į Turkiją. Šis projektas buvo gera galimybė susipažinti su svetima kultūra, naujais žmonėmis. Džiaugiuosi, kad teko gyventi šeimoje, o ne viešbutyje. Gyvendama šeimoje, jaučiausi kaip namuose, visi rūpinosi manimi. Buvau tarytum šeimos narys. Manau, kad turkai labai draugiški ir svetingi žmonės. Ši kelionė pagerino mano anglų kalbos žinias, taip pat daug sužinojau apie Turkiją. Norėčiau padėkoti visiems ir, jeigu būtų galimybė dar kartą sudalyvauti projekte, būtinai ja pasinaudočiau.

************************************************************************
Man ši kelionė labai įsiminė. Prieš atvažiuojant tikėjausi išvysti nepatenkintus, nedraugiškus ir šaltus turkus, bet jau pačią pirmą dieną pamačiau ir pajaučiau jų gerumą ir šilumą. Šeimos labai draugiškos ir kiekvieną svečią priima kaip savo šeimos narį. Žinoma, Turkijoje yra labai skanaus maisto. Iš visko man labiausiai patiko pita, kebabai ir įvairūs saldumynai. Be abejo ši kelionė buvo labai vertinga. Žinomi miestai kaip Stambulas, Kapadokija ir Ankara buvo aplankyti. Juose pamačiau kiekvieną savitą mečetę su savotiškais bruožais. Bet turbūt labiausiai įsiminė Kapadokija. Šis miestas buvo pats įdomiausias. Patiko laipioti po uolėtas vietas, kurios yra sukurtos gamtos. Buvo įdomu pažiūrėti, kaip žmonės gyveno senovėje. Šioje kelionėje buvo ir pramogų – baulingas, atrakcionų parkas... Niekada nemaniau, kad išdrįsiu nueiti į atrakcioną ,,Adrenalin“, bet mano draugės turkės mane įkalbėjo, ir buvo labai smagu. Norėčiau paminėti tai, kad dabar laisviau, greičiau, švariau kalbu angliškai, išmokau naujų turkiškų frazių. Man tikrai šis projektas buvo labai įsimintinas. Tikiuosi, kad mes visi dar kartą susitiksime.
***************************************************************************************************************
Važiuojant į kelionę, nebuvo minties, kas surasiu antrus namus. Šiltas priėmimas iš pat pradžių parodė, kad ši kelionė bus viena iš tų, kurias atsiminsiu visą gyvenimą. Per šią kelionę mes pažinome ne tik jų kultūrą, bet ir gyvenimo būdą, jų atsidavimą savo religijai. Kadangi projektas vyko tarp mokyklų, turbūt didžiausią įspūdį paliko mokinių bendravimas su mokytojais. Atrodo, kad gali bendrauti su juo lyg su draugu, tai yra tiesiog nepalyginama su Lietuvos mokytojų ir mokinių bendravimu. Matėme daug nuostabių vaizdų, bet jų gražumo ir nuostabumo tiesiog neįmanoma aprašyti. Šioje kelionėje mes užmezgėme ne tik šiaip draugystę, bet, manau, draugystę gyvenimui.
***************************************************************************************************************

Savaitė Turkijoje man labai patiko. Labiausiai įsiminė žmonių šiltumas bei svetingumas. Tikrai to nesitikėjau ir netgi šiek tiek bijojau: visgi kitas kraštas, kita kultūra, kitokie žmonės. Bet nepaisant to, su mumis buvo elgiamasi labai maloniai ir draugiškai. Supratau, kad bijoti nebuvo ko. Pamačiau dalį Turkijos: Stambulą, Kapadokiją, Ankarą ir keletą kitų vietovių, kurių sudėtingų pavadinimų, deja, neįsiminiau. Turkija padarė didžiulį įspūdį, nustebino savo nepakartojamais kraštovaizdžiais, įdomia kultūra ir nuostabiais žmonėmis. Suradau naujų draugų, tad šios kelionės niekad nepamiršiu ir, be abejo, tikiuosi sugrįžti į šią šalį.
***************************************************************************************************************
Kelionė buvo puiki! Būdama jų mokykloje, susipažinau su daug merginų. Tai buvo puiki galimybė plėsti anglų kalbos žinias. Būdama Turkijoje aplankiau labai daug vietų: Blue Mosque, Istambul, Cappadcia ... Gyvenome šeimoje, tai buvo puiki galimybė susipažinti su jų kultūra, gyvenimo būdu, istorija. Buvo labai smagu matyti, kad šeima rūpinasi manimi. Vakarais mes kalbėdavome, žaisdavome žaidimus. Taip pat teko ragauti gardaus turkiško maisto. Taip pat jų mokyklos mokytojai labai svetingi ir šiltai mus priėmė. Norėčiau ir daugiau tokių programų.